Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ζαριφόπουλος» 902.gr

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/67461/se-apergiakes-kinitopoiiseis-oi-ergazomenoi-tis-etaireias-zarifopoylos#/3


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ζαριφόπουλος» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Αντιδρούν στις απολύσεις και διεκδικούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους
Δημοσίευση: Πέμ, 14/05/2015 - 17:25
 
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 11 Μάη βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ζαριφόπουλος» (υπηρεσίες ασφαλείας και ελέγχου) στα κεντρικά γραφεία, στη Νέα Ιωνία.
Με νέα Γενική του Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους. Διεκδικούν την επαναπρόσληψη τεσσάρων συναδέλφων τους που απολύθηκαν την περασμένη Τετάρτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι που έχει κανονιστεί συνάντηση με την εργοδοσία. Ένας από τους απολυμένους είχε γίνει μέλος του σωματείου μία μέρα πριν απολυθεί. Οι εργαζόμενοι παραμένουν έξω από το κτίριο της εταιρείας και ενημερώνουν διερχόμενους με εξορμήσεις, ενώ διαρκώς φωνάζουν συνθήματα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Αναφέρουν πως από το 2010 και μετά η εργοδοσία προχωρά σε μειώσεις μισθών που φτάνουν από 10% έως και 35%. Στο διάστημα αυτό έγινε και μείωση προσωπικού, αξιοποιώντας τα αντεργατικά «όπλα» που νομοθετήθηκαν αυτά τα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες πως η εργοδοσία έχει εντατικοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την εργασία: Οι υπερωρίες δεν πληρώνονται και αντικαθίστανται με ρεπό, ενώ τα ωράρια φτάνουν τις 10 και 12 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, πριν δύο βδομάδες, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι θα γίνουν έντεκα απολύσεις και, ενώ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με το σωματείο, απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους. Ανάμεσα στις υπόλοιπες, μια απόλυση ανακοινώθηκε σε εργαζόμενη λίγες μέρες μετά την παύση της προστασίας της λόγω μητρότητας, καθώς πρόσφατα γέννησε. Στη θέση της είχε προσληφθεί εργαζόμενη μέσω voucher, για να μειωθεί το κόστος για την εταιρεία. Ακόμα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, πρότεινε στους τεχνικούς να τους απολύσει και να τους αναθέσει έργο ως «συνεργάτες», για να γλιτώσει μισθούς και ασφάλιση. Τακτική της εργοδοσίας είναι να αναθέτει μέρος των εργασιών σε εργολάβους καταργώντας θέσεις μόνιμου προσωπικού. «Στόχευσή της είναι η γενίκευση αυτών των σχέσεων εργασίας», καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου.

Στο πλάι των απεργών από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς. Ανάμεσά τους, ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν ανακοινώσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου, το Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Ηρακλείου του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Ένωση ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της ΟΓΕ).

Η εταιρεία είναι από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια στον κλάδο της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Βουλγαρία, Κύπρο και Αλβανία.

Στην αγγλική έκδοση, ως μέλη του «Ομίλου Ζαριφόπουλου» παρουσιάζονται οι εταιρείες: ACON ΕΠΕ (πυροσβεστικά μέσα), Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός ΑΕ (υπηρεσίες επιτήρησης και παρακολούθησης συστημάτων συναγερμών κ.ά.), «Brink Hellas ΑΕ» (γνωστή ως «Ερμής Security Group») και δύο «Ζαριφόπουλος ΕΠΕ» σε Βουλγαρία και Αλβανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου