Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

http://krisseis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_569.html

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ 

 ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Στην εταιρία «Ζαριφόπουλος Α.Ε» στην Νέα Ιωνία.
Να μη περάσουν  οι απολύσεις.Τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίαςεκφράζει με κάθε μέσο την συμπαράσταση του, στους εργαζόμενους της εταιρείας «Τάκης Γ. Ζαριφόπουλος ΑΕ», οι οποίοι από την Δευτέρα 11/05 είναι σε απεργία, για  την επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους και να μπει τέλος στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας.
Η εταιρεία προχώρησε από το 2010 σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών (15-35% για κάθε εργαζόμενο πάρα τα κέρδη της ) στο όνομα της «διατήρησης» των θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε απολύσεις εργαζόμενων, (σε όσους εργαζόμενους δεν δέχτηκαν τις μειώσεις μισθών αλλά και σε άλλους). 
Ταυτόχρονα η τρομοκρατία  εντάθηκε, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που δημιουργήθηκε επιχειρησιακό σωματείο, με στόχο  να εκφοβίσει τους εργαζόμενους που θέλανε να γραφτούνε σε αυτό.
Πρόσφατα αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες απολύσεις εργαζόμενων, προκειμένου «επωφεληθεί» από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, (voucher) που μόνο στόχο έχουν την ανακύκλωση της ανεργίας και την προσφορά τζάμπα εργατικού δυναμικού για τους εργοδότες. Παράλληλα θέλει να μεταφέρει μέρος των εργασιών της σε υπεργολάβους, προτρέποντας παράλληλα εργαζόμενους να δουλέψουν με δελτίο. Ήδη τις τελευταίες μέρες απέλυσε τέσσερεις εργαζόμενους, ενώ ο αρχικός της στόχος της ήταν να προχωρήσει σε  11-12 απολύσεις.
Αυτά που γίνονται στην «Ζαριφόπουλος Α.Ε.» δεν αποτελούν εξαίρεση. Οιεργοδότεςπατώνταςπάνω στους αντεργατικούςμνημονιακούςνόμουςζητούν«τσάμπακρέας»  για να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Την   εφαρμογή προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εργασία με voucher, 5νταμηνα κ.α., θέλουν φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας «Τάκης Γ. Ζαριφόπουλος ΑΕ» Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζόμενων και θα βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις διπλά τους.

·         Καμιά απόλυση. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθούν όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης τώρα!

·         Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, των ενοικιαζόμενων, της αμοιβής με μπλοκάκι.

·         Η εργασία είναι δικαίωμα. Η δουλειά δεν είναι δουλεία
·         Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τώρα με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Νέα Ιωνία 15/5/2015
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ               ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου